neděle, října 14, 2007

Tmou 9, aneb krava jinak

█...Ten, ktery objekty vystrihne, si znici celou tajenku, ziska tim ale prekrasnou skladacku.

█...Nekdo umi pocitat, jiny zase pojmenovat barvy (vyjma kuleru Δ na maticove pozici21, jde snad o farbicku růHovou?)

█...Nakonec zkusenosti z improvizace ... et voilà petite vache est là!

____________________________________________________________

Poprve jsem se o sifrovacich hrach dozvedel od kolejnich spolubydlu matfyzaku, kdyz se vydali na prazsky odvar provetravajici jejich bedny. Dalsi laskominu mi prinesl spoluzak Tom s historkou z lonske Tmou8, kdy si popisem obrazu skupinky mladych lidi na Care o pul ctvrte rano, kolujicich namisto jointa peletky Tic-Tacu a nemohoucich verohodne otestovat prichut (kvuli vetsimu poctu opakovani totiz nekterym vypovedel sluzbu jazyk) zaslouzil moji pozornost.

Pro Tmou9 jsme letos vytvorili tym a pote co jsem se nemohl s nasim think - tankem ucastnit kvalifikace, jsem byl informovan, ze kvalifikace nam utekla o nekolik minutek (pro pocit stale lepsi takto, nez o nekolik „vterinek“).

Sifrovaci hra, jenz si privlastek „velka“ vyslouzila zrejme z vysokyho poctu ucastnicich se tymu (200 postupuje z kvalifikace, prihlasenych bylo letos >200 tymu). No a protoze vyhrava jen ten nejrychlejsi tym (tzn. jen jediny), neboji se organizatori sahnout k sifram schovavajici heslo za nekolika rohy. Vzdyt on se nekdo najde, rikaji si, kdo mezi tou tisicovkou ucastniku, s jistou davkou stesti a nahody skloubi nekolik postupu spravne za sebou a za ty dva, tri rohy opravdu dojde. Postupy byvaji krasne diversifikovane, jak mi bylo predvedeno po ukonceni kvalifikace. Ten co zkousi uzdravit bolavou sifru zpusobem A, nemusi poznat, ze nasledne je treba pouzit postup Aa', zejmena proto. ze casto to [a prim] byva z uplne jinyho soudku nez A. Proste kazdymu resiteli dokaze zahrat jeho hlavinku take proto, ze ne kazdy vidi reseni hned a moznych postupu reseni je nekolik, vicero, ale jeste lepe pocet moznosti vystihuje sluvko:„mnoho“.

Na druhou stranu na reseni sifry nejste sam, mate k dispozici cely svuj tym, citajici do peti clenu. Smyccovy kvintet neni spatny napad, i on dovede vyloudit temer jakoukoliv muziku, ale symfonie to neni. Stejne jako jsou ruzne soudky pro ruzne sifry, je vhodne mit k odhaleni jejich kroku ruzne nastroje. Vynechejte vsak harfenistu! Ono to behani po Brne a okoli neni na takovyto nastroj staveno! I presto ale rozlicnost ucinkujicich a jejich zajmu prinasi totiz sve ovoce (viz. lusteni kravicky pri kvalifikaci naseho tymu).

Tento txt zde byl umisten ze dvou duvodu. Prvnim je advert na Tmou!, at uz jakykoliv rocnik. Neni totiz hezci zpusob jak za par hodin poznat svoje kamarady jinak nez byva obvykle, pritom si hezky zalustit, se vsemi pocity, ktere k tomu nalezi (jako :-O, :-E, :-Z, :-H), a navic kamaradum treba ukazat rodne Brno i s jeho okolim. Druhym duvodem vzniku tohoto txt je β-verze kvalifikace, pri ktere se kamaradum pokousim odcinit svou neucast pri lusteni kvalifikace stejne tak, jako ziskat Divokou kartu na postup pro nas tym.

Ovsem mala vystraha pro vsechny, kteri si uz brousi zuby na pristi rocnik Tmou! na konec: Pozor registraci do hry Tmou! a naslednym lustenim pouhe kvalifikace muzete byt frustrovani bud vasim vysledkem (pokud nejaky je) anebo vasim casem lusteni, ktery ve srovnani s ostatnimi tymy muze svedcit o
A) Vasi nizke urovni a hlouposti (coz si stejne nikdo nepripusti), a proto
B) vysoke herni vyspelosti ostatnich lustitelu i instruktoru a tudiz vysoke kvalite cele sifrovane hricky.

Celebrate diversity 4 the Ultimate TMOU! Challenge!
V

Žádné komentáře: